Trouwen in B&B De Swaen

Huwelijk

Trouwen B&B De Swaen Trap
Bruid op Trap De Swaen
Trouwen bij Kasteel Duurstede
Koffie in tuin De Swaen
Trouwen voor De Swaen
Voorkant B&B De Swaen Trouwen
Trouwen binnen hal De Swaen
Bruid op Trap De Swaen
Trouwen voor De Swaen

1- of 2-Daags Exclusief Trouwarrangement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B&B De Swaen biedt in samenwerking met Kasteel Duurstede een exclusief 1- of 2-daags trouwarrangement aan in ons mooie Rijksmonument uit 1400 in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Breng je huwelijksnacht slapend door onder de sterren met uitzicht op Kasteel Duurstede en de Donjon toren.

Ontvang je naaste familie of beste vrienden vooraf aan de viering in de Grote Kerk of vooraf aan het feest in Kasteel Duurstede in onze B&B. Beleef je first look onderaan onze lange statige trap of in onze grote sfeervolle stadstuin. Daar staat koffie, thee, een drankje met wat lekkers erbij klaar onder de platanen of beukenbomen. Vanaf B&B De Swaen is het een paar honderd meter lopen naar zowel de Grote Kerk als naar Kasteel Duurstede. Je kan ook in overleg gebruik maken van onze volledig gerestaureerde rode MG-B uit 1968. Voor bruidsstellen die bij ons slapen geldt een speciaal tarief.

Bij een 2-daagse arrangement verwelkomen we je al de dag voor de bruiloft. Je hebt dan vanaf het middaguur uitgebreid de tijd om je in Wijk bij Duurstede voor te bereiden op wat komen gaat. En de volgende ochtend staat het ontbijt al vroeg klaar en is er alle ruimte om je klaar te maken voor de feestelijke dag.

De ochtend na de feestavond in Kasteel Duurstede serveren we je een feestelijk ontbijt in onze mooie eetkamer of buiten op een van de terrassen. Het is ook mogelijk om andere andere gasten aan te laten sluiten bij het ontbijt. Uiteraard geldt een late check-out tijd zodat je je niet hoeft te haasten.

Neem vrijblijvend contact met ons op of kom even langs om een indruk op te doen van de mogelijkheden.

Huwelijksarrangement vanaf

€195* inclusief ontbijt

*De prijs vanaf €195 is inclusief feestelijk ontbijt en ruime in- en uitchecktijden!
BnB De Swaen
De Swean Bruid Bruidegom Tuin

Bekijk onze recensies

Wij hebben in dit B&B enorm genoten van ons bruidsarrangement! Vanaf het eerste moment hadden we een goed gevoel bij deze locatie én de gastheer en gastvrouw.

Het overleg over hoe wij onze grote dag voor ons zagen liep heel prettig. Er werd goed meegedacht en niets was te gek. Als bruid ontbrak het mij tijdens mijn bruidstoilet aan niets en mijn crew en ik werden enorm in de watten gelegd. Heerlijk om je grote dag zo te kunnen starten!

De “first look” deden we in de prachtige stadstuin. Daar zijn we ook later op de avond na de bruiloft weer neergestreken. De gastheer had de buitenhaard al aangestoken en zo konden we onder het genot van een heerlijk wijntje de dag samen afsluiten.

De volgende ochtend stond er een zeer uitgebreid ontbijt voor ons geserveerd met zelfgebakken aardbeientaart. Zo lief! Wij hebben toen spontaan besloten onze huwelijksdag jaarlijks daar te gaan vieren en daar kijken we nu al naar uit!

- Pons Jan en Ilse

Wij kijken terug op prachtige dagen in Wijk bij Duurstede. Nadat we onze trouwdatum hadden vastgelegd bij Kasteel Duurstede konden we op zoek naar een plek om te overnachten. Jullie website was nog maar net online of daar stonden wij al op de stoep om kennis te maken. We werden gastvrij ontvangen en mochten gelijk een versgebakken taart proeven. Na de rondleiding in jullie B&B voelde dit voor ons als een perfecte plek om te overnachten voor en na ons huwelijksfeest. In overleg was er veel mogelijk. 

De dag voor ons trouwen werden we ontvangen voor een borrel met onze ouders en één van de ceremoniemeesters. ‘s Avonds verzorgden jullie een heerlijk diner voor ons. Zo konden we ontspannen onze trouwdag tegemoet gaan. Jullie namen alle zorgen bij ons weg. Als er onverwachts nog wat gehaald of geregeld moest worden stonden jullie alweer klaar. Dit was ook erg fijn voor de ceremoniemeesters

Op de ochtend van onze trouwdag kon de bruid zich in alle rust voorbereiden in jullie B&B. Heel bijzonder om ‘s ochtends in alle vroegte het kasteel te zien vanuit het zolderraam. De bruidegom maakte zich klaar in Hotel Florian. Jullie zorgden voor de catering en leverden extra hand- en spandiensten. 

De eerste ontmoeting tussen de bruidegom en bruid was bij jullie prachtige trap. Een heel mooi moment, met zelfs een speciaal muziekje op de achtergrond. Na onze trouwdag kwamen we terug en was de zolder mooi en romantisch versierd. Het was heerlijk ‘thuiskomen’ na zo’n bijzondere intense dag. 

Ook de volgende ochtend werden we in de watten gelegd. Met onze ouders aan het ontbijt, kwam er als verrassing nog een lief bedankje met een heerlijke taart. Overal hebben jullie aan gedacht. Het was zo fijn om jullie gastvrijheid te ervaren, en tegelijk gaven jullie de ruimte om alleen te zijn als familie. 

Wij en onze familie hebben genoten! Jullie hebben een prachtige B&B hier, wij zouden iedereen aanraden om bij jullie te verblijven. Dat heeft voor ons trouwen in Wijk bij Duurstede compleet gemaakt.

- Anja & Niels

“When marrying in Wijk bij Duurstede there is simply only one place where you want to stay and prepare and that is De Swaen. 

We stayed there with family and friends and being in this magical B&B complemented with the generous hospitality of Gertje and Wijnand, it felt like the wedding already started even before the event took place. 

Communication ahead of our visit was clear and prompt and the hosts were incredibly flexible concerning our wishes and last-minute changes thinking with us along the way. When we arrived, the welcome was warm and inviting and the rooms immaculate. On the morning of our wedding friends and family gathered for a wonderful brunch with homemade quiche accompanied by some excellent wines Wijnand just brought from France. 

The bride, with her maids, could prepare peacefully on the top floor and no effort was spared to make her as comfortable and carefree as possible. Even after the wedding, in the late hours, Gertje was helping us and picked up my mother-in-law who was in a wheelchair. 

All-in-all a setting that contributed massively to the overall joy of our day and which we will never forget and be forever grateful for.  

As a closing remark we would say that all this can also be enjoyed without getting married at this truly fantastic B&B. We will be back to make more memories.”

- Nilufer & Jasper

Trouwen in B&B De Swaen

Faciliteiten

Ontbijten in eetkamer of stadstuin

Geniet van een feestelijk (champagne) ontbijt in onze mooie eetkamer. Of bij mooi weer buiten op een van de terrassen, onder de platanen of beukenbomen of gewoon lekker in het zonnetje.

Table d'hôtes

Bij een 2-daags huwelijks arrangement is het mogelijk om de avond voor de bruiloft gebruik te maken van table d’hôtes.

Oude vlag

Als het weer het toelaat gaat de grote oud-Nederlands vlag uit. De vlag van 3 bij 5 meter die nog dienst heeft gedaan bij de bevrijding in 1945 hangt dan prominent te wapperen in de Oeverstraat.

MG-B Classic 1968

Onze fraai opgeknapte MG-B Classic uit 1968 staat ter beschikking voor het bruidspaar om jezelf naar het kasteel te rijden. Parkeer de auto voor de ophaalbrug en wij halen de auto later voor je op.

Oude opa- en oma fietsen

Voor het bruidspaar of ceremoniemeester(s) staan er altijd twee oude opa- en oma fietsen met fietsmanden en fietstassen ter beschikking. Altijd handig, omdat er op het laatste moment altijd nog wel even op en neer gefietst moet worden om wat te regelen.

Ruime zolder

Op onze ruime, open zolder met eigen badkamer kun je jezelf ‘s ochtends klaarmaken voor de mooie dag. Je trouwjurk hang al klaar aan een haak in de nok van het huis. Terwijl je uitkijkt op de DonJon toren van Kasteel Duurstede staat niets meer een prachtige dag in de weg.

Trappenhuis

Vanaf zolder zijn het 3 brede trappen, een trappen omloop en 40 treden naar beneden. Daar kunnen de aanwezigen je de trap zien afdalen in het ruime, oude trappenhuis. Mooi fotomoment! De dag kan beginnen!

En wat je nog vergeten was! Oeps er gebeurt wat!

Tja, dat zal je maar gebeuren. Maar geen probleem, want voor alles vinden we wel een oplossing. We hebben een wasmachine, droger, strijkplank, strijkijzer, haar föhn, naaisetje etc. etc. Kortom, no worries, het komt goed!

Vragen over ons huwelijksarrangement?

Neem gerust contact op!